miercuri, 6 august 2014

ALIN SIMOTA A FOST REȚINUT!

Fostul vicepreședinte al PNL Hunedoara-Alin Simota, a fost reținut în această seară de procurorii DIICOT. Alături de Simota a mai fost reținută încă o persoană iar procurorii vor cere mâine arestarea preventivă pentru cei doi.Deasemenea alte cinci persoane din cele audiate în acest dosar se află sub control judiciar.
Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc într-un dosar de evaziune fiscală de peste un milion de euro, Alin Simota fiind suspectat de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi delapidare. Conform surselor citate, Simota ar fi spălat, prin firmele sale, bani pe care i-ar fi folosit în campaniile electorale din 2008, când a candidat atât pentru postul de primar în Petroşani, cât şi pentru Senat.
Aceleaşi surse susţin că fostul vicepreşedinte al PNL Hunedoara ar fi delapidat aproximativ un milion de lei prin folosirea de “state de plată falsificate” în cazul unor contracte cu un spital din judeţul Hunedoara.Simonta a candidat în anul 2008 din partea PNL petru Parlamentul României dorind să devină senator al Văii Jiului, iar la alegerile locale a candidat pentru Primăria Petroşani. 
Alin Simota se afla în arest la domiciliu într-un dosar de crimă organizată. Într-un alt dosar, în septembrie 2013, Alin Simota a fost trimis în judecată, alături de alţi 13 inculpaţi, de procurorii DIICOT Alba Iulia, care susţineau că la cererea acestuia au fost executate acte de violenţă şi răpiri.
Simota a fost arestat până la sfârşitul lunii mai, când Tribunalul Hunedoara a hotărât înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu, decizia fiind menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia.

Un comentariu:

  1. Uite ca Iohannis a castigat presedintita asa ca a dat drumul la justitie sa cerceteze pe toti cei banuiti de coruptie indifenerent ca sunt sau nu din gruparea sa sau din celelalte.
    In plus vrea sa elimine legea amnisitiei si practic acum vom vedea cine sunt cei care se simt cu adevarat cu musca pe caciula.

    RăspundețiȘtergere